Välkommen till framtidens pensionsinformation

Just nu pågår arbetet med att vidareutveckla Mina sidor på Minpension.se. I juni 2016 lanserades den första publika versionen av Mina sidor 2.0. I takt med att vi fångar dina synpunkter fortsätter vi att vidareutveckla de inloggade sidorna under kommande år med nya och ändrade funktioner. Vi hoppas att du vill följa med oss på resan mot framtidens pensionsinformation. Logga in, surfa runt och tyck till!

Därför gör vi om Minpension.se

Sedan Minpension.se lanserades i december 2004 har många tekniska förbättringar genomförts och pensionsinformationen utökats markant. Utvecklingen har nu kommit så långt att vi kan fokusera på användarupplevelsen. Vi vet att många tycker att pensioner är krångligt och svårt att förstå. Därför vill vi skapa en pensionsportal som väcker lust att få veta mer. En som svarar på alla frågor du ställer när du börjar fundera på din pension. Oavsett om du är 18 år eller 64. Men att skapa framtidens pensionsinformation tar tid, därför kommer vi lansera förändringarna i flera steg under kommande år och däremellan fånga dina åsikter.

enter image description here

Berätta vad du tycker

Med hjälp av din feedback fortsätter vi att utveckla Mina sidor 2.0. Därför är det viktigt att vi får veta vad du tycker. Såväl om det nya gränssnittet som om de nya funktionerna. Är det något vi har missat? Hittar du felaktigheter? Eller tycker du att något är riktigt bra? Logga in på sidorna, surfa runt och berätta för oss vad du tycker. Du kan lämna dina åsikter via knappen ”Feedback”. Om du upptäcker något fel är det bra om du berättar för oss vilken webbläsare du använder, till exempel IE10 eller Chrome.

Vad är nytt i den här versionen?

  • Vid registreringen till Mina sidor får du svara på fler personliga frågor. Varför? Jo, för att vi vill ge dig en bättre användarupplevelse och kunna anpassa pensionsinformationen till dig.
  • Designen i Mina sidor 2.0 är anpassad för att fungera också i mobila enheter.
  • När du har registrerat dig/loggat in hamnar du i din pensionsprognos. I vår beräkning av din landningsprognos har vi räknat med att du går i pension i enlighet med nuvarande ”riktålder”, det vill säga 65 år. Genom att dra i ett reglage kan du enkelt se hur pensionen påverkas om du slutar tidigare än 65 år alternativt jobbar något år extra. Observera att reglaget inte fungerar för alla användare eftersom det finns pensioner som Minpension.se inte kan räkna om, främst tjänstepensionerna ITP1 och FTP1 (privatanställda tjänstemän, oftast födda efter 1978)
  • En "Att göra lista" tipsar dig om hur du ska komma vidare på din egen pensionsstig. Du hittar Listan på landningssidan, till höger om prognosen. Vår ambition är att personifiera användarupplevelsen i framtiden.
  • Under fliken pensionstillgångar kan du fördjupa dig i din hittills intjänade pension. Här testar vi även en del nya koncept, till exempel sortering av information per arbetsgivare och per avtalsområde. Arbetet pågår och informationen är ännu inte komplett.
  • Fliken pensionsjämförelse ger dig möjlighet att jämföra din pension. Detta är ett första utkast av funktionen där du enkelt får en bild av hur din pension förväntas bli jämfört med andras.
  • Under fliken ”Allt du vill veta om pensioner” finns artiklar om pension kategoriserade i underrubriker. Biblioteket fylls på med nya artiklar allt eftersom.
  • Mina sidor 2.0 har bättre stöd för olika tekniska förbättringar. Slutanvändaren kommer främst att märka bättre WCAG-stöd, ARIA-links, bättre SEO och social HTML-hacks som Twitter-cards.

Logga in, klicka sen på Beta-fliken

Logga in på Minpension.se som du brukar, alltså med e-leg eller bank-id. När du är inloggad kan du antingen klicka här eller på Beta-fliken uppe i högra hörnet så kommer du till våra nya "Mina sidor". Surfa runt och tyck till! Lämna dina åsikter genom att klicka på knappen ”Feedback”.

Utveckling och test av funktioner pågår

Vi rekommenderar dig att du fortsätter använda den ordinarie webbplatsen för att få mer tillförlitlig överblick och fatta beslut om din framtida pension.