Till sidans huvudinnehåll

Göteborgs Stad ger personlig pensionsinformation till medarbetarna

Nu blir det enkelt för medarbetare inom Göteborgs Stad att se hela sin pension direkt via kommunens intranät.
– När pensionsinformationen finns på jobbet kommer du inte undan den, säger Eleonor Kalin på Göteborgs Stad.

Uppdaterad: 2018-09-26

De flesta som arbetar i Sverige har en tjänstepension kopplad till sin anställning. Utan att vi tänker eller pratar om den, är tjänstepensionen oftast den viktigaste löneförmånen.

Sedan många år arbetar Göteborgs Stad aktivt för att ge de drygt 50.000 medarbetarna tydlig pensionsinformation. Genom samarbetet med minPension blir det möjligt att ta del av den egna pensionsinformationen efter inloggning på arbetsplatsens intranät. Kommunens chefer internutbildas så att de bättre ska kunna möta medarbetarnas pensionsfrågor.

-      Tjänstepension är en attraktiv löneförmån som vi vill lyfta. Genom att tillhandahålla intern information om pension skapar vi förtroende gentemot de anställda. Att kombinera våra kunskaper med minPensions tjänster ger medarbetarna en bra utgångspunkt för att se och förstå sin egen pension och vad som påverkar den, säger Eleonor Kalin, enhetschef lön och pension i Göteborgs Stad.

Sedan tidigare är det möjligt att via bankers och pensionsbolags internetkontor se sin personliga pensionsbild på minPension utan extra inloggning. I och med samarbetet med minPension blir Göteborgs Stad den första stora arbetsgivaren att erbjuda konceptet för medarbetare.

-      Vi vill att många tänker på sin tjänstepension. Inte bara inför pensioneringen utan under hela arbetslivet. Därför gör vi det nu möjligt för medarbetarna att se sin egen pension och göra prognoser direkt på jobbet, via intranätet. Vi hoppas att den här lösningen ska hjälpa till att skapa intresse för pensionsfrågor tidigt i arbetslivet, säger Eleonor Kalin.

Ansvaret för den egna pensionen ligger idag till stor del på den enskilde individen. Därför är det viktigt att redan i unga år får förståelse för den egna pensionen och vad som påverkar den.

-      Vi vet att arbetsgivaren har ett högt förtroende i frågor som rör pensionen. Vi hoppas att fler arbetsgivare ska ta efter Göteborgs Stads koncept. Det kan vara den hjälp som behövs för att väcka allmänhetens intresse för pensionsfrågor i tid, säger Anders Lundström, vd på minPension.

Kontaktinformation

Företagsinformation