Till sidans huvudinnehåll

minPension för unga

Det är aldrig för sent - men heller aldrig för tidigt - att få koll på vad som är viktigt för pensionen. För dig som är ung har vi tagit fram verktyget "minPension för unga" som hjälper dig att få koll.

Uppdaterad: 2024-03-22

Bild på pensionsfigurer ur "Min Pensionär"

Vad kan du inte leva utan?

När du blir pensionär kommer du förmodligen att gilla samma saker som du gör idag. Och tänk så mycket tid du kommer att ha över till att göra just det! Så ta dig tid idag att fundera igenom vad det är du inte kan leva utan imorgon. 

Tester visar att vi har svårt att tänka på oss själva som äldre. Hellre köper vi något idag än att spara pengar till imorgon. På minPension hittar du verktyget "minPension för unga" där du kan testa hur mycket pengar du kommer att ha när du blir pensionär utifrån hur länge du jobbar, din lön, hur mycket du jobbar och om du har tjänstepension eller inte.

Varför ett verktyg för unga?

När du är ung och loggar in på minPension kan siffrorna i pensionsprognosen kännas orelevanta. Det beror på att du inte har hunnit tjäna in så mycket till din pension ännu och att det finns många frågetecken kvar kring din framtida lön och ditt arbetsliv.

För att hjälpa dig som är ung att förstå vad som är viktigt för att få en bra pension har vi tagit fram verktyget ”minPension för unga”. Här kan du labba och se hur pensionsnivån ökar och minskar när du ändrar i faktorerna för pensionsålder, lön, deltidsarbete och tjänstepension. 

Tänk på att!

Ju förr du får koll på vad som påverkar din pension, desto större möjlighet har du att få en den pensionärstillvaro du drömmer om.

minPensionsPodden för unga

minPensionssPodden är till för dig som är mitt i livet - alltså från 20 år och uppåt. Men för att du som är ung ska hitta avsnitt som är riktigt relevanta just för dig har vi lagt dem i en egen lista.

Avsnistt i minPensionsPodden för dig som är under 40 - du hittar listan här!

Mer läsning