Till sidans huvudinnehåll
minPensions välkomstsida

minPensions nya färg och form

minPension har bytt färg och form. Från att ha varit en vit, strikt webbsida med blåvit logga är minPension nu färgstark och lekfull. Även om förändringens vind har blåst, kan du känna dig trygg: tjänsten är densamma som tidigare. minPension drivs fortfarande i ett oberoende samarbete mellan staten och pensionsbolagen och vårt mål är som alltid att ge dig överskådlig och enkel pensionsinformation - så enkel att du vill veta mer!

Varför förändra en inarbetad logga?

minPension.se lanserades 2004. Det var året innan Zuckerberg lanserade high school-versionen av Facebook och tre år innan den första iPhonen fanns att hitta på marknaden. Vid lanseringen erbjöd pensionsportalen information om den allmänna pensionen och vissa kollektivavtalade tjänstepensioner, enbart via webbadressen minPension.se.

Efter lanseringen har den digitala världen vuxit snabbt. Likaså har informationen på minPension utökats genom nya produkter och fler anslutna pensionsbolag samtidigt som nya distributionsvägar har blivit möjliga. Som den digitala pensionsplattform vi är bejakar vi alla möjligheter den nya världen erbjuder, men inser samtidigt att den utmanar oss som avsändare. Tio år efter lanseringen såg vi att minPensions grafiska identitet fungerade allt sämre för de syften vi ville uppnå. Tiden var mogen för att inleda resan mot en ny grafisk identitet som bättre kunde matcha en digital värld.

Varför är minPension så färgglad?

Med hjälp av färg och form vill göra det enkelt för dig att känna igen vår information när du möter den i olika kanaler, till exempel på internetkontoret hos din bank eller på din arbetsgivares intranät.

Det är viktigt för oss att du känner förtroende för din pensionsinformation och vet att den kommer från en oberoende källa, oavsett var du ser den. I vår nya grafiska identitet finns flera element som hjälper dig med det. Ett exempel är den mörkt lila bakgrundsfärgen, ett annat är färgen och formen på din pensionsprognos. Vi hoppas också att vår responsiva logotype ska hjälpa dig med igenkänningen. Att den är responsiv innebär att loggan anpassar sig till din skärmstorlek. I sitt största format förmedlar den budskapet att minPension är en oberoende tjänst i samarbete mellan staten och pensionsbolagen och i det minsta utrymmet, till exempel på en smartphone, bildar den en pensionspyramid av de fyra färgade strecken i ordmärket. På så sätt följer den alltid med din pensionsinformation och blir en garant för oberoende och trygg pensionsinformation.