Till sidans huvudinnehåll

På minPension kan du se din pension och göra prognoser

minPension är en tjänst för alla som tjänar in till pension i Sverige. Genom att logga in med e-legitimation kan du se din hittills intjänade pension och göra pensionsprognoser.

  • minPension är en oberoende tjänst i samarbete mellan staten och pensionsbolagen.
  • Alla minPensions tjänster är gratis för dig som användare.
  • När du registrerar dig hämtar vi dina pensionsuppgifter från alla anslutna pensionsbolag och Pensionsmyndigheten.
  • Det är viktigt för oss att ingen annan än du själv får tillgång dina uppgifter på minPension. Vi följer alltid gällande dataskyddslagstiftning. 

När du börjar ta ut din pension kan du inte längre använda minPension

När minPension lanserades 2004 var det för att alla som arbetar och tjänar in till sin pension i Sverige ska ha möjlighet att se sin intjänade pension och göra pensionsprognoser. 

Sättet att gå i pension har ändrat sig sedan 2004. Vi går inte längre i pension från en dag till en annan, vid 65 år. Idag är gränsen flytande. Det vill säga, vi tar ut lite pension samtidigt som vi fortsätter att arbeta under några år. Det skapar ett behov av att kunna använda minPensions tjänster även när pensionsutbetalningen har börjat.

Av den anledningen pågår ett branschgemensamt arbete för att utveckla minPensions tjänster så att du ska kunna använda dem även när du börjar ta ut dina pensioner. Arbetet kräver teknikutveckling både på minPension och hos dem som levererar information till oss om dina pensioner. Därför tar förändringen tid att genomföra. 

Följ gärna minPensions utveckling via inläggen på vår blogg