Till sidans huvudinnehåll

Johnny Moraeus börjar på minPension som risk- och compliancespecialist

Uppdaterad: 2021-11-09

I början av januari tillträder Johnny Moraeus en ny tjänst på minPension som risk- och compliancespecialist. Hans främsta uppgift blir att ansvara för att driva processerna inom intern styrning och kontroll samt för att vidareutveckla dessa.

-         Vi är mycket glada över att vi har lyckats rekrytera Johnny Moraeus till minPension. Med sin bakgrund och erfarenhet kommer han kunna bidra till att ytterligare vidareutveckla den intern styrningen och kontrollen, till exempel när det gäller informationssäkerheten och dataskyddet, säger Anders Lundström, vd för minPension.

Johnny Moraeus har en gedigen bakgrund och erfarenhet av IT i kombination med intern styrning och kontroll från finansbranschen. Han kommer närmast från Swedbank och har tidigare även arbetat på SEB. Han har även varit verksam inom IT-branschen där han också har haft olika chefsbefattningar.

-         Det ska bli roligt att få vara med och vidareutveckla minPension inom risk- och complianceområdena. Än mer intressant blir jobbet eftersom jag anser att minPensions uppdrag att informera medborgarna om deras pension är och förblir en av de viktigaste samhällsuppgifterna. Att pensionsfrågorna är i starkt fokus framgår inte minst av de senaste årens intensiva mediedebatt, säger Johnny Moraeus.

Kontaktinformation

För kommentarer och mer information, kontakta

Anders Lundström, 08-522 785 44 eller 070-509 98 44
 

Pressrum: http://news.cision.com/se/minpension
Presstjänsten i sociala medier: https://www.facebook.com/minpension och https://www.twitter.com/minpension
Följ oss också på blogg.minpension.se

Lär dig mer om pensioner i minPensionsPodden

Kontorsväxel: 08-522 785 40 
Postadress: Min Pension i Sverige AB, Box 24043, 104 50 STOCKHOLM 
Besöksadress: Karlavägen 108, plan 6 i Stockholm

Företagsinformation

Om minPension

minPension är en oberoende tjänst i samarbete mellan staten och pensionsbolagen. På minPension ser du din hittills intjänade pension och kan göra prognoser som visar vad du kan förvänta dig att få i pension den dag när du slutar jobba. 

minPension är öppen för alla som tjänar in till pension i Sverige. Du registrerar dig och loggar in med hjälp av e-legitimation. Läs mer om minPension