Till sidans huvudinnehåll

Anders Lundström slutar som vd på minPension

Anders Lundström, vd på minPension sedan 2004, lämnar sin tjänst. Han har meddelat styrelsen att han vill sluta som vd under 2023. Styrelsen har inlett processen med att rekrytera en ny vd.
Uppdaterad: 2023-02-20

Anders Lundström_5.jpg

- Jag har efter noga övervägande beslutat mig för att lämna rollen som vd i minPension. Det har varit 20 år med en fantastisk utveckling för minPension. Jag är tacksam för att få ha varit med och tillsammans med mitt team bygga upp och utveckla minPension till vad det är idag. Det har varit otroligt stimulerande men nu är det dags för mig att göra något annat i mitt yrkesliv, säger Anders Lundström.

minPension är ett framgångsrikt exempel på privat-offentlig samverkan mellan staten och försäkringsbranschen. minPension har sedan starten genomgått en omfattande utveckling och är idag ett välkänt verktyg av pensionsspararna där de får en samlad bild av hela sin pension och kan göra individuella pensionsprognoser med olika antaganden.

minPension har ca 4,7 miljoner registrerade användare, varav ca 3,1 miljoner eller 65 procent, är aktiva användare (det vill säga har varit inloggade på tjänsten under de senaste 24 månaderna). Förra året gjorde pensionsspararna drygt 15 miljoner inloggningar och knappt 40 miljoner pensionsprognoser.

- Jag och övriga styrelsen vill rikta ett stort tack till Anders Lundström för hans gedigna och mångåriga insatser för minPension. Anders har med sin breda bakgrund från IT-branschen och försäkringsbranschen varit mycket värdefull i arbetet med att bygga upp och utveckla minPension, vilket gjort Sverige till ett av de främsta länderna i världen när det gäller att ge individuell pensionsinformation till sina medborgare. minPension har rönt stor uppmärksamhet utomlands och belönats med internationella utmärkelser. Nu inleder vi i styrelsen rekryteringen av en ny vd, säger Christina Lindenius, styrelseordförande i minPension.

Anders Lundström kvarstår som vd fram tills en ny tillträder.

Kontaktinformation

Pressrum

Pressrum: http://via.tt.se/pressrum/minpension/

Kontorsväxel: 08-522 785 40 
Postadress: Min Pension i Sverige AB, Box 24043, 104 50 STOCKHOLM 
Besöksadress: Karlavägen 108, plan 6 i Stockholm

Lyssna på minPensionsPodden

Läs nyheter och inlägg på blogg.minPensions.se 

Om minPension

På minPension kan pensionssparare få hjälp att se den egna pensionen och förstå vad som påverkar den. Under det senaste året har minPension vidareutvecklats för att också möta den blivande pensionärens behov i planeringen inför pensionsuttagen. Tjänsten är ett oberoende samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Tillsammans driver, utvecklar och finansierar parterna den.