Till sidans huvudinnehåll

Cecilia Rosendahl Lavén ny vd för minPension

minPensions styrelse har utsett Cecilia Rosendahl Lavén till ny vd för minPension.
Uppdaterad: 2023-06-26

cecilia_rosendahl-laven_webb

minPensions styrelse har utsett Cecilia Rosendahl Lavén till ny vd för minPension i Sverige AB. Cecilia Rosendahl Lavén kommer närmast från AMF där hon har arbetat sedan 2002 i olika ledande befattningar. Hon har mångårig chefserfarenhet, senast i rollen som chef för Marknad och Kommunikation, och har ingått i AMF:s ledningsgrupp sedan 2010. Hon har även varit ledamot i styrelsen för minPension mellan åren 2016 och 2020. 

– Jag är mycket glad över att vi har rekryterat Cecilia Rosendahl Lavén som ny vd för minPension. Med Cecilias långa och breda erfarenhet inom pensionsområdet, digitalisering och varumärkesbyggande och hennes goda ledarskap, är jag övertygad om att hon kommer att skapa de bästa förutsättningarna för verksamhetens fortsatta utveckling tillsammans med alla medarbetare på minPension, säger Christina Lindenius, styrelseordförande för minPension, tillika vd för Svensk Försäkring. 

minPension är ett privat-offentligt samarbete mellan staten och pensionsbolagen och är ett dotterbolag till Svensk Försäkring.

– Jag ser verkligen fram emot att ta på mig detta viktiga uppdrag och fortsätta arbetet med att utveckla minPension i samarbete med alla medarbetare och intressenter. Tillsammans ska vi utveckla verksamheten för att kunna erbjuda pensionsspararna de bästa oberoende tjänsterna så att alla kan göra medvetna val kring hela sin pension och få ett bra stöd för uttag av pensionen. En framgångsrik verksamhet och fortsatt samverkan mellan staten och pensionsbranschen kommer att göra detta möjligt, säger Cecilia Rosendahl Lavén.  

Cecilia Rosendahl Lavén tillträder under hösten 2023.

Kontaktinformation

Om minPension

På minPension kan pensionssparare få hjälp att se den egna pensionen och förstå vad som påverkar den. Under det senaste året har minPension vidareutvecklats för att också möta den blivande pensionärens behov i planeringen inför pensionsuttagen. Tjänsten är ett oberoende samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Tillsammans driver, utvecklar och finansierar parterna den.

Kontaktuppgifter
Pressrum: http://via.tt.se/pressrum/minpension/
Kontorsväxel: 08-522 785 40
Postadress: Min Pension i Sverige AB, Box 24043, 104 50 STOCKHOLM
Besöksadress: Karlavägen 108, plan 6 i Stockholm

minPensions logotype