Till sidans huvudinnehåll

Kampanj ska få unga att förstå pension

Nu startar minPension kampanjen ”Har du råd att fortsätta vara dig själv som pensionär?” för att få unga att förstå vad som påverkar pensionen.
Uppdaterad: 2021-06-02

minPension för unga.jpg

Många studenter är snart på väg ut i arbetslivet. Tankar på pensionsfrågor är förmodligen avlägsna för dem. Men den som redan i unga år ser pensionen som en del av livsekonomin har större chans att få det bra på ålderns höst.

Därför vill minPension öka intresset och förståelsen bland unga för hur man tjänar in till sin pension. Tidigare i år lanserade vi verktyget ”minPension för unga” som hjälper användaren att förstå vilka faktorer som är viktiga för pensionen. Nu följer vi upp med en kampanj som ska locka ungdomar att ta reda på mer.

- Vi hoppas att kampanjen ska väcka nyfikenhet och skapa förståelse för att valen vi gör under arbetslivet påverkar den pension vi får i framtiden, säger minPensions pensionsekonom Kristina Kamp.

- Vi lägger fokus på hur viktig lönen faktiskt är, att du har en tjänstepension och att det är bra att ha ett jobb som du gillar så du kan jobba länge.

Från idag kan du se kampanjen på Youtube, Facebook och Instagram.

Se filmerna i vår Youtube-kanal

Hanna gillar solsemestrar - men kommer hon ha råd att åka till solen när hon blir pensionär?

Hugo gillar att yoga - men har han råd att ta lektioner som  pensionär?

 

Testa minPension för unga

Kontaktinformation

Pressrum

Pressrum: http://via.tt.se/pressrum/minpension/

Kontorsväxel: 08-522 785 40 
Postadress: Min Pension i Sverige AB, Box 24043, 104 50 STOCKHOLM 
Besöksadress: Karlavägen 108, plan 6 i Stockholm

Om minPension

På minPension kan pensionssparare få hjälp att se den egna pensionen och förstå vad som påverkar den. Under det senaste året har minPension vidareutvecklats för att också möta den blivande pensionärens behov i planeringen inför pensionsuttagen. Tjänsten är ett oberoende samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Tillsammans driver, utvecklar och finansierar parterna den.