Till sidans huvudinnehåll

Nytt verktyg hjälper unga få koll på pensionen

Det är viktigt att unga får koll på vad som påverkar pensionen. För att öka kunskapen om livsvalen som påverkar pensionen har minPension tagit fram verktyget ”Min Pensionär”.
Uppdaterad: 2021-03-02

Min Pensionär - vem blir du.jpg

När du är ung och har arbetslivet framför dig kan det kännas ointressant att tänka på pensionen. Men den som i tidiga år skaffar sig kunskap om vad som påverkar, kan göra medvetna livsval och därmed undvika fällorna som leder till låg pension. De fem främsta faktorerna att ha koll på under arbetslivet är:

  • När du börjar jobba
  • Att du har tjänstepension
  • Att du inte jobbar deltid stora delar av yrkeslivet
  • Lönenivån
  • När du slutar jobba

Verktyget ”minPension för unga" finns nu på minPension för att hjälpa unga att få koll på sin framtida pension.

- För den som kanske fortfarande pluggar eller inte kommit in på arbetsmarknaden ordentligt ger det här verktyget bättre möjlighet än den vanliga prognosen att se vad som påverkar just din pension. Det går att testa olika mer eller mindre realistiska alternativ. Det ska ju vara möjligt att drömma också, säger Kristina Kamp, pensionsekonom på minPension.

Verktyget är enkelt och intuitivt. Reglagen ska väcka nyfikenhet att simulera hur olika livsval idag kommer att påverka ekonomin på äldre dar. Utifrån simuleringen tilldelas användaren en uppskattad pensionsnivå i kronor, sin pensionsfigur ”Min Pensionär” samt ett humoristiskt citat.

Verktyget ”minPension för unga” är framtaget av minPension i samarbete med kommunikationsbyrån Rodolfo.

Testa minPension för unga >>

Kontaktinformation

Pressrum

Pressrum: http://via.tt.se/pressrum/minpension/

Kontorsväxel: 08-522 785 40 
Postadress: Min Pension i Sverige AB, Box 24043, 104 50 STOCKHOLM 
Besöksadress: Karlavägen 108, plan 6 i Stockholm

Om minPension

På minPension kan pensionssparare få hjälp att se den egna pensionen och förstå vad som påverkar den. Under det senaste året har minPension vidareutvecklats för att också möta den blivande pensionärens behov i planeringen inför pensionsuttagen. Tjänsten är ett oberoende samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Tillsammans driver, utvecklar och finansierar parterna den.