Till sidans huvudinnehåll

Första gången du besöker minPension?

Här får du koll på minPension och hjälp att komma igång.

Uppdaterad: 2024-02-07

En tjej och en kille sitter med varsin laptop i en restaurangmiljö

Vem kan använda minPension?

Om du har arbetat och betalat skatt i Sverige har du tjänat in till svensk pension. Då kan du också logga in och se din pension och göra prognoser som visar hur mycket pension du får den dag du slutar att jobba. För att logga in behöver du ha svensk e-legitimation. 

Kan du lita på minPension?

Vi brukar säga att minPension är en oberoende tjänst i samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Med det menar vi att staten och pensionsbolagen har lika många platser i vår styrelse och att de delar på minPensions kostnader. På så sätt är minPension en oberoende samhällstjänst.

Det är gratis att använda minPension och informationen är neutral och oberoende. Vi säljer ingenting och vi ger inga individuella råd om dina pensioner. 

Läs mer om minPension i fliken "Om minPension"

Gör som 4,8 miljoner andra svenskar - registrera dig!

Du behöver ha svensk e-legitimation, till exempel BankID, för att registrera dig och logga in.

När du registrerar dig behöver du lämna uppgifter om din lön och ditt kollektivavtalsområde. Det är för att vi ska kunna räkna dina prognoser rätt. Vi behöver också få veta din e-postadress så att vi kan nå dig med information om dina pensioner. När registreringen är klar får du bekräfta din e-postadress via ett mejl från oss. 

Tänk på att det bara är du själv som kan se dina uppgifter på minPension. 

Vad får du veta när du loggat in?

  • Du ser den pension du hittills har tjänat in. Här berättar vi mer om funktionen intjänad pension. 
  • Du ser din pensionsprognos. Den baserar sig på vad du har tjänat in hittills och gör antaganden om din framtida intjäning. Om du har många år kvar till pensionen blir prognosen osäkrare än om du är nära pensionsuttaget.
  • Du kan testa hur det påverkar din pension om du till exempel byter kollektivavtalsområde, får högre lön, jobbar längre.  Det gör du i verktyget Simulatorn. Här kan du läsa mer om både prognosen och simulatorn
  • Du kan se hur din prognos är i jämförelse med andras. 
  • Har du fyllt 54 år kan du i Uttagsplaneraren få hjälp med att planera uttaget av din pension. I vår handbok för Uttagsplaneraren får du hjälp och stöd att använda tjänsten.

Behöver du hjälp?

I vår handboken får du stöd att använda minPension. Du är också välkommen att ringa vår kundtjänst under vardagar på 0771-89 89 89.


Vill du använda minPension i din mobil? Gör en egen app!

Uttagsplaneraren på minPension kan du använda från 54 år. Den innehåller mycket information och vi rekommenderar därför att du loggar in på en dator när du ska jobba med dina uttagsplaner. 

Övriga verktyg på minPension fungerar bra i en mobiltelefon och sidan är anpassad för små skärmar (responsiv webb). Om du vill skapa en genväg till minPension från din mobil har vi tagit fram en lathund som hjälper dig. Läs mer via länken här nedanför.  

Skapa en genväg till minPension från din mobil.  

Mer läsning