Om ITP

Tjänstepensionen ITP, tjänstepension för privatanställda tjänstemän, har tillkommit genom ett kollektivavtal mellan Svenskt Näringsliv och PTK.

Om du är privatanställd tjänsteman och arbetar på ett företag som omfattas av kollektivavtal har du ITP som tjänstepension. I Minpensionspoddens avsnitt 31 berättar Staffan Ström, pensionsekonom på Alecta, hur ITP fungerar.

Du börjar tjäna in till ITP när du fyller 25 år.

ITP är tjänstepension för privatanställda tjänstemän

Den nya ITP-planen trädde i kraft i juli 2007 och innehåller två delar: ITP 1 och ITP 2.

ITP 1 omfattar främst dig som är tjänsteman och född 1979 eller senare, men det finns också arbetsplatser som har valt att använda ITP 1 för alla sina anställda. Ålderspensionen i ITP 1 är premiebestämd och du väljer själva hur dina pensionspremier ska förvaltas.

ITP 2 omfattar dig som är född 1978 och tidigare. Du tjänar in till ITP 2 mellan 28 och 65 år. För att få full ITP ska du jobba i 30 år. Till största del är ITP 2 förmånsbestämd. Det innebär att du får ut minst 10 procent av din slutlön när du går i pension. Den premiebestämda delen heter ITPK och motsvarar 2 procent av din månadslön. Du bestämmer själv hur du vill placera pengarna i ITPK:n. Läs mer på PTK:s rådgivningstjänst eller hos valcentralen Collectum.


Tips för dig med ITP

PTK:s rådgivningstjänst är till för dig som omfattas av tjänstepensionen ITP. Här får du konkreta råd och hjälp att fatta beslut om din tjänstepension. Dessutom ser du vad som gäller om du blir långvarigt sjuk.

Vi förklara ITP i Minpensionspodden


Fakta om ITP

Antal försäkrade: 2 miljoner
Antal företag: cirka 33 000
Premievolym: cirka 28 miljarder kronor per år
Avtalsparter: Svenskt Näringsliv och PTK


Valcentral

Collectum är valcentral för ITP. Mer information om ITP-avtalet hittar du på Collectums hemsida.