Till sidans huvudinnehåll

Vem blir du som pensionär?

Det är aldrig för sent - men heller aldrig för tidigt - att få koll på vad som är viktigt för pensionen. För dig som är ung har vi tagit fram verktyget "Min Pensionär" som hjälper dig att få koll.

Uppdaterad: 2023-05-22

Bild på pensionsfigurer ur "Min Pensionär"

När du arbetar tjänar du in till din pension. Hur stor pensionen blir beror på flera olika faktorer. Ju förr du får koll på dem, desto större möjlighet har du att få en den pensionärstillvaro du drömmer om.

När du är ung och loggar in på minPension kan siffrorna i pensionsprognosen kännas orelevanta. Det beror på att du inte har hunnit tjäna in så mycket till din pension ännu och att det finns många frågetecken kvar kring din framtida lön och ditt arbetsliv.

För att hjälpa unga att förstå vad som är viktigt för att få en bra pension har vi tagit fram verktyget ”Min Pensionär”. Här kan du labba och se hur pensionsnivån ökar och minskar när du ändrar i faktorerna för pensionsålder, lön, deltidsarbete och tjänstepension. 

minPensionsPodden för unga

minPensionssPodden är till för dig som är mitt i livet - alltså från 20 år och uppåt. Men för att du som är ung ska hitta avsnitt som är riktigt relevanta just för dig har vi lagt dem i en egen lista.

Avsnistt i minPensionsPodden för dig som är under 40 - du hittar listan här!

Mer läsning